Yhteystiedot

Helsingin seudun ammatilliset senioriopettajat HASO ry
Puheenjohtaja
Pentti Länne
0400 571 828

Yhdistyksen pankkitili
FI94 8001 8710 0496 15

Uutiset

7.12.2019Kevään 2020 ohjelma on valmisLue lisää »29.10.2019Työeläkkeet nousevat 1,24 prosenttia vuoden 2020 alussaLue lisää »3.9.2019Eläkkeiden leikkaus murentaisi luottamustaLue lisää »31.7.2019Osallistu HASO ry:n järjestämiin tapahtumiin keväällä 2020Lue lisää »7.2.2019HASO ry:n hallitus valitsi toimihenkilöt vuodeksi 2019Lue lisää »

Uusimmat kommentit

Sana on vapaaKirsti Nieminen  10.10.2019 8:23
Sana on vapaaTarja Haapala  20.9.2019 19:03
Sana on vapaaKirsti Nueminen  17.9.2019 22:00
Sana on vapaaUlla-Maija Hautaniemi  13.5.2019 22:53
Sana on vapaaRainer H  14.5.2016 22:21

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:192016 kpl

Sana on vapaa

Maanantai 15.4.2013 klo 13:15 - Pauli Ronkainen


Blogissa voi keskustella kaikista jäsenistöä kiinnostavista asioista. Tällaisia asioita on mm. ehdotukset ja toiveet yhdistyksen järjestämiin tapahtumiin (teatterit, konsertit, teematiistait ja muut tapahtumat) ja matkoihin (kotimaa, ulkomaat). Myös yhdistyksen kehittämiseen liittyvät ehdotukset ja toiveet ovat tervetulleita. Ehdotuksia ja toiveita voi lähettää hallitukselle myös Ota yhteyttä lomakkeen kautta.


Kommentit

15.2.2015 10:17  Pentti Länne

Kiinnostusta vai ei

Ottaisin yhden asian esille eli yhdistyksen rientoihin osallistuminen ja niihin ilmoittautuminen.

Kun osallistuminen ja ilmoittautuminen on tehty jäsenille helpoksi, eikä siihen liity mitään omakohtaista taloudellista riskiä, niin se antaa mahdollisuuden ilmoittautua ns. "kaiken varalta". Kun ollaan lähestymässä h-hetkeä niin ilmoittautumisen voi perua kun se ei maksa mitään.
Jos kyseessä on esim. ulkomaan matka, joita koskevat yleiset matkanjärjestäjän sopimusehdot. Niiden perusteella yhdistys voi peruuntuneen matkan johdosta saada peruutuskorvausvelvoitteen. Sama pätee tietysti yksityishenkilöihin. Yhdistyksen kohdalla se kuitenkin kertautuu varauksen nuppiluvun mukaan.
Tätä varten yhdistyksellä on oltava paukkuja ottaa riskiä vastaan. Hallitus on mm. tämän huomioinut pitämällä yhdistyksen talouden vakaalla pohjalla.

Aiemmasta oppia saaneena on nyt jo aloitettu vuoden 2016 ja 2017 pidempien matkojen suunnittelu, jotta aikaa jää jäsenkunnalla mieltää ja ilmoittautua matkoille.

Jäsenkirjeet ovat hidas tapa saada asioita informoitua jäsenistölle. Sähköposti on vielä epävarma tiedotuskanava koska siihen
reagoidaan hyvin laimeasti. Netin käyttö odottaa aikaa parempaa. Vie aikaa kun jäsenistö oppii käymään näillä sivuilla.

Kevät on jo ovella ja Saaristomeri odottaa.

5.3.2016 22:21  Rainer Heikkilä

Koko jäsenistö paremmin mukaan toimintaan
Mielestäni yhdistyksen toiminta ja ohjelma on erinomaista. Kuitenkin tapahtumiin osallistuu vain hyvin pieni osa jäsenistä. Saattaa olla, että he eivät ehdi, jaksa, ohjelma ja tapahtumat eivät kiinnosta, nuo ovat ymmärrettäviä syitä. Voiko syynä olla tietämättömyys, viestintä on haasteellinen, mutta toiminta ei saa siihen kaatua. Pahempaa on jos joku syrjäytyy ja jää yksinäisyyteen. Ketään ei tietysti väkisin saada mukaan.
Mielestäni meidän tulisi yhdistyksessä tehdä kartoituskysely, mitä jäsenistö haluaa. Vastauksia saadaan paremmin, jos vastanneiden kesken arvotaan jokin palkinto. Voidaanko keksiä jokin keino, jolla jäsenet saadaan houkuteltua paremmin mukaan.
Jäsenistömme eri-ikäisyydestä ym. johtuen erilaisia elämäntilanteita on runsaasti. Pidemmät matkat saattavat jäädä tekemättä terveydellisistä tai taloudellisistakin syistä. Ikääntyneimmät saattavat odottaa muunlaista toimintaa.

14.5.2016 22:21  Rainer H

Onnistuneita omatoimisesti avecin kanssa räätälöityjä matkoja. Napolissa.
Eläkeläiset eivät aina pääse tai halua lähteä matkalle. Talouskin on saattanut mennä tiukemmalle, jos on hiljattain jäänyt leskeksi, asunnosta ja muusta on kaikki kulut kuten ennenkin, mutta vain yhden eläke. Toinen syy saattaa olla, että henkilö on käynyt juuri tai ainakin joskus tarjolla olevassa kohteessa. Kolmas asia on, että henkilö matkustaa omatoimisesti, sehän Euroopassa onnistuu varsin hyvin. Niin itse toimin vaimoni kanssa. Kaukomaihin en ole tehnyt omatoimimatkoja, seuraava sukupolvi tekee sitäkin. Viimeisen vuoden aikana olemme matkustaneet omatoimisesti neljässä eri maassa. Kaikki nämä matkat ovat onnistuneet hyvin, paljon on koettu ja opittu. Eläkeläisiä palvellaan ja kohdellaan usein monella eritavoin paremmin keski- ja etelä -Euroopassa kuin meillä.
Muutenkin lentoja saa nykyisin niin edullisesti, samoin majoituksen, kun emme matkusta yleensä ke-he-elokuussa. Usein iäkkäämmät sanoo nyt pitää matkustaa kauemmaksi, kun vielä jaksaa ja sitten myöhemmin kiertää kotimaan maailman perintökohteet ja muita kaupunkeja ja pitäjiä. Ainahan sitä jossain kulkee kotimaassakin vuoden aikana ?
Omatoimimatka on hiukan työläämpi, mutta meidän mielestä paljon antoisampi ja huomattavasti valmismatkoja edullisempi. Pulaan emme ole joutuneet koskaan.
Lennot olemme ostaneet yleensä Stockmannin hulluilta päiviltä ja majoituksen booking. comilta. Matkatoimistoiltakin saa usein edullisesti pelkkiä lentojakin.
Viimeisin matka (maaliskuussa) lennot Roomaan- junalla Napoliin, sieltä Sorrentoon . Majoittumisia 12 yötä. Kolme päivää Roomassa ja loput Sorrentossa. Junaliput Rooma- Napoli ostimma jo kotona netistä. Matkan kokonaishinta oli hengeltä n. 600 ?. Rooman kentältä menee juna Terminin asemalle. Neljä yötä Roomassa ja Sorrentossa 8. Oli kulunut muutama vuosi edellisestä Italian reissusta ja ainakin nyt saimme laskun (n. 30 ostostapahtumaa) ravintolassa oikein ja rahasta oikein takaisin. Joskus aiemmin ravintolalaskut olivat usein väärin. Kokonaisuudessaan matka oli positiivinen kokemus.Omatoimimatkallakin voi joskus menee matkatoimiston retkelle, jos kohteeseen ei oikein pääse julkisilla. Yleensä se ei ole ollut hintansa väärti, kokopäiväretkellä saattaa opas olla mukana, puhuu tunnin, josta on lisäarvoista asiaa hyvin vähän. Paikallisoppaat ovat on luku sinänsä, he saattavat olla kohteessa kauan asuneita ja jopa yliopistossa ko asiaan vihkiytyneitä ja siitä sertifikaatin saaneita. Kohteissa kuljemme lähes kaikki matkat julkisilla ja se onnistuu.
Emme kumpikaan ole työmme takia matkustelleet paljon , siksi siihen ei ole kyllästynyt.
Omatoimatka ei ole juurikaan sen vaarallisempi kuin matkatoimiston kautta. Meillä on kansainvälinen matkakortti, matkavakuutus tietysti. Kohtalaisella englannilla pärjää ja saa asiat hoidettua.
Tutustun kohteeseen ennakolta mm.
UM sivuillakin ja teemme sinne matkustusilmoituksen.
Vastaan kysymyksiin ja jaan kokemuksia saman kokeneiden ja saman henkisten kanssa.
Myöhemmin voin kertoa teille kohteesta , josta minulla on enemmän kokemusta ja tietoa.

13.5.2019 22:53  Ulla-Maija Hautaniemi

Muuttaisin blogin kommenttien aikataulutusta. Eli uusimmat kommentit alkuun. Ja Esim vuosien -2013-2017 kommentit voisi arkistoida.

Tätä sivustoa voisi myös enemmän markkinoida.

17.9.2019 22:00  Kirsti Nueminen

Porvoon ja Gombostrandenin retki 3.9 oli kiva ja hyvin järjestetty. Sopi hyvin syksyn aloitukseen.
Kiitos retken järjestäjille !

20.9.2019 19:03  Tarja Haapala

Kyllä, samaa mieltä Kirstin kanssa. Tällainen lähi- ja taideretki sopi hyvin alkusyksyyn.
Jatkamme tätä lähialueretkeilyä keväällä 2020 Tuusulanjärven Rantatien taiteilijoihin tutustuen.

10.10.2019 8:23  Kirsti Nieminen

Tutustumuskäynti Taidekoti Kirpilään!
Keskiviikkona 9.10 olimme Hason ryhmän kanssa tutustumassa Taidekoti Kirpilän kokoelmaan (15 osallistujaa). Teemaopastuksessa kuulimme kokoelman perustajan reumalääkäri Juhani Kirpilän elämäntarinaa ja sen kytkeytymistä taideteosten valintaan.
Juhani Kirpilä keräsi taideteoksia jo nuoruudestaan lähtien ja nämä työt ympäröivät häntä hänen kodissaan osana arkipäivän elämää.
Jo hyvissä ajoin ennen varhaista kuolemaa 56 vuotiaana, Juhani Kirpilä oli tehnyt testamentin Suomen Kulttuurirahastolle suunnitelmana perustaa hänen kodistaan kotimuseo kuoleman jälkeen.
Kirpilän käyntiin toi syvyyttä vuoropuhelu elänmäntarinan ja teosten välillä, näyttelyssä oli myös kuvapareja, jotka olivat kytköksissä toisiinsa ja Juhani Kirpilän ammattiin lääkärinä.
Mielenkiintoinen taidekoti Helsingin sydämessä!


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini